2020 metų Šiaulių miesto vyrų komanda tapo „Baltrex-Šiauliai“

 

Praėjusiais metais įspūdingus rezultatus demonstravusi regbio klubo „BaltRex“ vyrų komanda puikiai įvertinta ir metų sandūroje vykusiuose Šiaulių sporto rinkimuose. Atsiimant apdovanojimą nebuvo galima pasveikinti visos komandos, tad meras Artūras Visockas Šiaulių metų sporto apdovanojimą įteikė Regbio klubo „BaltRex“ direktoriui Edmundui Ščavinskui.

 

 

 

 

 

Gyvavimo 30- metį pernai paminėjęs regbio klubas „Baltrex-Šiauliai“ 2020 metus gali vadinti vienais sėkmingiausių per visą gyvavimo laikotarpį. Nepaisant pandemijos iššūkių, Baltrex-Šiauliai“ komanda nepatyrė nė vieno pralaimėjimo ir triumfavo „Baltic Top lygoje”.

„Esate tarp pačių geriausių sportininkų, kurių dėka drąsiai galime vadinti Šiaulius regbio sostine. Itin džiugu, kad savo nuosekliu ir sunkiu darbu kuriate ne tik regbio šiandieną, bet ir ateitį – „Baltrex-Šiauliai“ komandos įkvėptas jūsų jaunimas taip pat žengia pergaliu keliu. Ačiū už regbio stiprinimą ir populiarinimą, už Šiaulių garsinimą“, – teikdamas sporto rinkimų statulėlę dėkojo Šiaulių meras Artūras Visockas.

„Baltrex-Šiauliai klubo atstovai nuolat atstovauja Lietuvą visų amžiaus grupių rinktinėse. Klubas nuolat gina Lietuvos garbę Europos klubų čempionų turnyre, kuriame nuolat lipa ant prizininkų pakylos.

 

Olimpinės regbio disciplinos, regbio-7 Lietuvos rinktinėje ir išplėstiniame kandidatų sąraše yra itin daug „Baltrex-Šiauliai“ klubo žaidėjų. (pvz. rinktinėje, kuri sugrąžino Lietuvą į Grand prix divizioną, klubo nariai užima 8-9 vietas iš 12-13 narių.

Klubo atstovai gali pasigirti ne tik komandiniais, tačiau ir asmeniniais pasiekimais. Žygimantas Radžius tapo geriausiu „Baltic Top lygos” žaidėju, Armandas Kalinauskas – buvo rezultatyviausias lygoje. Arnas Prielaidas pripažintas geriausiu Lietuvos regbininku iki 21-erių metų amžiaus. Po puikaus sezono Žygimantas Radžius, drauge su kito Šiaulių klubo atstovu Jonu Mikalčiumi buvo pakviestas dalyvauti Bermuduose vykusiame pirmajame Pasaulinio lygio regbio-10 turnyre, kuriame kovojo Pasaulinio lygio regbio žvaigždės.

Siekiant sudominti sportu vaikus ir jaunimą, jiems rengiamos jų amžių atitinkančios regbio treniruotės, organizuojama kita sveikatinimo veikla, pavyzdžiui, treniruotės baseine ar specialiose stovyklose. Susidomėjimui sportu palaikyti ir „komandiškumo“ ugdymui treneriai su vaikais bendrauja ir neformalioje aplinkoje, rengiami filmų peržiūros vakarai.

Aktyviai veikiantis klubas 2021 metų gegužės 15 d. Šiaulių regbio stadione žada surengti tarptautinį regbio-7 turnyrą „Šiauliai 7s“. Jame tikimasi išvysti elitines Europos regbio komandas iš Velso, Anglijos, Škotijos ir, žinoma, Lietuvos.

Taip pat skaitykite

REGBIO RUNGTYNIŲ APŽVALGOS IR PRANEŠIMAI

Ant smėlio visi lygūs – paplūdimio regbio čempionai paaiškės po paskutinio turo

Lietuvos paplūdimio regbio čempionato antrą turą laimėjus „Baltrex-Šiauliai“ komandai, bendroje įskaitoje tai leido jiems pakilti į antrą vietą. Pirmame ture „Baltrex“ regbininkai buvo treti. Nuo pirmaujančios komandos atsilikdami vos dviem taškais, visas viltis pakovoti dėl čempionų vardo „Baltrex-Šiauliai“ komanda atideda trečiam turui. Užduotis paprasta, laimi trečią turą – tampi Lietuvos paplūdimio regbio čempionu. „Baltrex-Dubleriai“ po truputį busdami iš žiemos miego taip pat subūrė pajudėti norinčius regbininkus ir kaunasi čempionate. Tiesa – tikslai ir siekiai šiek tiek kitokie nei pagrindinės komandos.

Skaityti daugiau
Meniu